tecno

tecno

jueves, 17 de noviembre de 2016

TIPUS DE XARXES SEGONS L'EXTENSIÓ


PAN (Personal Area Network) o Xarxa de Àrea Personal: interconnexió de dispositius en el entorn de l'usuari. Exemple: mòbil, camera de fotos, mans lliures.

Les tecnologies que utilitzen són, entre elles Bluetooth i els sistemes que utilitzen la transmissió d'infrarojos per comunicar-se.







LAN (Local Area Network) o Xarxa de Àrea Local: la seva extensió està limitada físicament a un edifici o a un entorn fins de 200 metres. Exemple: Institut









MAN (Metropolitan Area Network) o Xarxa d'àrea metropolitana: conjunts de xarxes LAN. És un sistema d'interconnexió d'equips informàtics distribuïts en una zona que abasta diversos edificis. Exemple: municipi o ciutat.

Es caracteritzen per connexions de molt alta velocitat utilitzant cable de fibra òptica o altres mitjans digitals






WAN: (Wide Area Network) o Xarxa de Àrea Àmplia: és una o més xarxes LAN interconnectades entre si per poder abastar des de 100 a 1000 Km, donant servei a països o continents. Exemple: Internet

Generalment es troben connectats a través de xarxes públiques tals com el sistema telefònic, no obstant això també poden valer-se de satèl·lits i altres mecanismes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario